• Haberler
  • Yerel
  • Ankara'da 15 Yaşındaki Çocuğa Köpekler Saldırdı

Ankara'da 15 Yaşındaki Çocuğa Köpekler Saldırdı

Kuduz aşısı yapılan kızın annesi: 'Biz sokakta hayvan görmek istemiyoruz. Köpekler her zaman potansiyel saldırgan varlıklardır.'

OLAY NASIL GELİŞTİ:

28 Nisan 2024 tarihinde Ankara'nın Mamak ilçesinde bir olay meydana geldi. İddialara göre, Ece Uslu (15), kardeşiyle birlikte babaannelerine gitmek için evden çıktı. Apartmandan çıktıktan sonra Uslu'ya yakınlarda bulunan bir siteden giren 6 köpek saldırdı ve onun eli ile bacaklarından yaraladı. Çevredekilerin bağırması üzerine korkan köpekler olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine sağlık ekibi geldi ve yaralıya ilk müdahale yapılarak Etlik Şehir Hastanesine kaldırıldı. Uslu'nun eli ve bacağındaki yaraların tedavisi yapıldı ve kuduz aşısı uygulandı.

Çocuğun tedavisi evde devam ediyor.

Ankara'da 15 Yaşındaki Çocuğa Köpekler Saldırdı

BELEDİYE HAKKINI ARAMAYA ÇALIŞAN ACILI ANNE'YE 'KÜPELİ' CEVABINI VERDİ

Belediyeye hakkini aramaya gittigini aktaran Uslu, “Daha önceden evimin camindan baktigim zaman okula giden çocuklara mutlaka arkalarindan böyle kosuyor, özellikle çocuklara karsi çok saldirganlar. Hani bunun sebebini ben anlayamadim, çözemedim ama gerçekten çocuklara karsi bir saldirganlik var. Daha sonra ben belediyeyi çok aradim arama kayitlarimda mevcut. Belediyeyi her aradigimda bana su cevabi verdiler, ‘Küpeli efendim, sikinti yok yani bunlar küpeli’ köpeklerin küpeli olmasi benim çocuklarimin herhangi bir uzvunu koparmasina ya da sagir etmesi, kör etmesi, burnunu koparmasi mi lazim. Ama ben asla böyle bir sey kabul etmiyorum. Böyle bir saçmalik olamaz. Sonuna kadar da hakkimi arayacagim. Hakkimi savunacagim. Benim için ve diger magdur çocuklarin, magdur insanlarin hakki için ben sonuna kadar gidecegim yani. Ben sokakta gerçekten güvenli bir sekilde çocuklarim ben sokakta gerçekten marketime pazarima çarsamba güvenli bir sekilde gitmek istiyorum. Böyle arkama baka baka korkarak yürümek istemiyorum artik yetkililerin çözüm bulmasini istiyorum” ifadelerini kullandi.

ANNE ESRA USLU AÇIKLAMALARINA ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

“Kizim, ‘Anne ölüyorum, ölüyorum’ diye bagirdi”

Çocugunun sesini duyduktan sonra bagirarak disariya çiktigini söyleyen anne Esra Uslu, “Hani insanlarin ona zarar verdigini hissettim, biri saldirdi herhalde dedim. Köpek hiç aklima gelmedi ama birkaç gündür bu çok siklikla belediyeyi ariyordum çünkü yogun köpekler görüyorduk. Daha sonra bir baktim kizim kanlar içinde binadan merdivenlerden çikmaya çalisiyor. Kizim, ‘Anne ölüyorum, ölüyorum’ diye bagirdi. Kizimin üstüne kapandim daha ise komsu çikti ve yardimci oldu” diye konustu.

Disari çiktigina köpeklerin saldirdigini anlayan Uslu, köpekleri sürekli çektigini ve bunu ispat edemedigini belirtti.

Kizini kontrol ettiginde diz kapagini ve elini isirdigini gördügünü söyleyen Uslu, ”Hemen ambulansi aramak aklima geldi. Sonra o anda videoya çektim zaten 3-4 saniyelik bir video çekebildim. Tamamen hakkimizi arayabilme. Daha sonra bizi ambulans Etlik Sehir hastanesine götürdü. Kuduz tedavileri sanirim Ankara’da 2 hastanede yapiliyormus. Daha sonra orada iste hemen tedavisine baslandi” seklinde konustu.

 

 

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme