TBMM'de kurulacak komisyona, Saadet Partisi'nin göndereceği isim belli oldu

Kürt sorununun çözümüne yönelik süreç kapsamında TBMM'de kurulması için çağrı yapılan 51 üyeli komisyona Yeni Yol Grubu'nun göndereceği 3 isim belli oldu.

Kürt sorununun çözümüne yönelik süreç kapsamında TBMM'de kurulması için çağrı yapılan 51 üyeli komisyona 11 siyasi parti üye gönderme kararı aldı. İYİ Parti'nin üye göndermeyeceği komisyonda 48 milletvekili görev yapacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş imzasıyla Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi grup başkanlıkları ile HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi, Türkiye İşçi Partisi (TİP), EMEP, DSP ve DP'ye gönderilen yazıda, iktidar tarafından 'Terörsüz Türkiye' adı verilen hedef doğrultusunda TBMM bünyesinde Komisyon kurulacağı belirtilen yazıda, AK Parti'den 21, CHP'den 10, DEM Parti ve MHP'den 4'er, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi'nden 3'er, HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi, TİP, EMEP, DSP ve DP'den 1'er milletvekilinin isimlerinin, 31 Temmuz Perşembe günü saat 17.00'ye kadar TBMM Başkanlığına bildirilmesi istenmişti.

AK Parti'nin 21 ismi belli oldu
İYİ Parti komisyona üye vermeyeceğini açıklamıştı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in bugün TBMM'de yaptığı açıklamada, partisinin komisyona vereceği milletvekili isimlerini şöyle sıraladı:

'Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Adana Milletvekili Sunay Karamık, Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin, Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Samsun Milletvekili Ersan Aksu'
CHP komisyona katılmayı kabul etti
Komisyonda MHP'yi, Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Sakarya Milletvekili Muhammet Levent Bülbül, Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ve Tokat Milletvekili Yücel Bulut temsil edecek. DEM Parti'yi ise Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ve İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek temsil edecek.

CHP ise Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, İzmir Milletvekili Mehmet Salih Uzun'u komisyon için görevlendirdi.

YENİ YOL GRUBU'NUN KOMİSYONA YOLLAYACAĞI 3 İSİM BELLİ OLDU
Yeni Yol Grubu da Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici'yi komisyona gönderecek.

TİP'ten Can Atalay kararı
Meclis'te temsil edilen ama grubu bulunmayan siyasi partilere de komisyon için davetiye gönderildi. Buna göre, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, komisyona İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ı üye olarak görevlendirdiğini açıkladı. Ayrıca TİP'in TBMM Başkanlığı'na bildirdiği resmi yazıda Parti Meclisinde de süreçle ilgili çalışmak üzere, milletvekilliği düşürülen Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın Başkanlık görevini üstleneceği parti bünyesinde bir iç komisyon oluşturulduğu kaydedildi.

HÜDA PAR'dan Zekeriya Yapıcıoğlu, Yeniden Refah Partisi'nden ise Doğan Bekin komisyona katılacak
Emek Partisi (EMEP) komisyona üye verecek. Komisyonda yer alacak isim İstanbul Milletvekili İskender Bayhan oldu. Komisyona katılacak bir diğer isim ise Demokratik Sol Parti'den (DSP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Önder Aksakal olacak. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, komisyonda partisini temsil edecek. Yeniden Refah Partisi komisyona üye olarak İstanbul Milletvekili Doğan Bekin'i gönderecek.

Demokrat Parti henüz TBMM Başkanlığı'na resmi bir bildirim yapmasa da İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş'ın isminin bildirileceği ve komisyonda görev yapacağı ifade ediliyor.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme