Ali Yerlikaya Görevden mi Alınıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşamki Külliye'deki kritik zirveye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı davet etmemesi akılları karıştırdı. Kulislerde Erdoğan'ın Yerlikaya'ya güvenmediği ve görevden alacağı yönünde iddialar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece acil koduyla MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u görüşmek üzere Külliye'ye çağırdı.

Görüşme konusunun Ayhan Bora Kaplan davası ve bu dava sürecinde yaşanan gelişmeler olduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşamki Külliye'deki kritik zirveye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı davet etmemesi akılları karıştırdı.

Ayhan Bora Kaplan davası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye darbe iddialarının konuşulduğu belirtilen toplantıya Ali Yerlikaya'nın davet edilmemesi Erdoğan’ın Yerlikaya'ya güvenmediği ve görevden alacağı şeklinde yorumlandı.

Ankara kulislerini hareketlendiren gelişmenin ardından Bakan Ali Yerlikaya ile birlikte Bakan Yardımcısı olarak çalışan Bülent Turan, Münir Karaloğlu, Mehmet Aktaş ve Ramazan Sağlam ve makamlarında görev yapan 69 Emniyet personelinin görevlerine bilgi sızdırdığı gerekçesiyle son verildiği iddia edildi.

ALİ YERLİKAYA GÖREVDEN ALINDI MI?

Ankara kulislerindeki bu iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ali Yerlikaya'yı her an görevden alabileceği konuşulurken şu ana kadar Bakanlıktan veya Cumhurbaşkanlığından resmi bir açıklama yapılmadı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye yönelik  FETÖ vari darbe girişimine geçit vermeyecekleri yönünde açıklama yapmıştı.

Ali Yerlikaya halen görevinin başında İçişleri Bakanı olarak devam ediyor. Herhangi bir şekilde görevden alma durumu söz konusu değil.

Ayhan Bora Kaplan davasının boyutları giderek derinleşirken kamuoyu gelişmeleri merakla takip ediyor.

Bakmadan Geçme