• Haberler
  • Spor
  • Ali Koç Fenerbahçe'nin Başına Zidane'yi mi Getirecek?

Ali Koç Fenerbahçe'nin Başına Zidane'yi mi Getirecek?

Yaklaşan seçimlerde Aziz Yıldırımın adaylığını koyması ve Morinho'yu getireceğini söylemesi üzerine başkan adayları vites yükseltti. Aziz Yıldırımın hamlesine karşı karşı Ali Koç'ta Zidane'yi getireceğini söyledi.

Aziz Yıldırım’ın Jose Mourinho’yu duyurmasıyla birlikte Ali Koç’un da Zidane için girişimlere başladığı öğrenildi.

ALİ KOÇ'TAN ZİDANE HAMLESİ

Aziz Yıldırım'ın 'Jose Mourinho' ismiyle Fenerbahçe başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklamasının ardından başkan Ali Koç'tan karşı bir hamle geldi. Koç, gündeme Fransız çalıştırıcı Zinedine Zidane'ı aldı. Sportif direktör Mario Branco, başarılı teknik adamla bir ön görüşme yaptı. Branco, yapılan zirvede 51 yaşındaki deneyimli isme F.Bahçe'nin yeni sezonda yapacağı futbol projesini detaylı bir şekilde anlattı. Zidane ile birçok Avrupa kulübünün yakından ilgilendiği öğrenildi. Fransız hoca kariyerini nasıl sürdüreceği konusunda henüz net bir karar almış değil.

AZİZ YILDIRIM KAZANMASI HALİNDE MORİNHO'YU GETİRECEĞİNİ VAAD ETTİ

Fenerbahçe seçimlerine kısa bir süre kala Aziz Yıldırım’ın başkan adaylığını açıklaması camiada büyük heyecan yarattı. Bunda kazanması halinde Jose Mourinho’yu takımın başına getireceğini söylemesinin de etkisi büyüktü.

Yıldırım, sarı-lacivertlilerin başına dünyaca ünlü bir ismin gelmesi gerektiğini işaret ederken Mourinho’yla yüz yüze görüştüğünü, istediği transferlerin de yapılacağını önceki gün açıkladı.

JOSE MORİNHO KARİYERİ VE BAŞARILARI:

José Mário dos Santos Mourinho Félix d. 26 Ocak 1963), Portekizli teknik direktör ve eski profesyonel futbolcu. İngiliz medyası tarafından "The Special One" olarak adlandırılan Mourinho, gelmiş geçmiş en donanımlı teknik direktörlerden biridir ve yaygın olarak tüm zamanların en iyi teknik direktörleri arasında kabul edilmektedir.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Başına Zidane'yi mi Getirecek?

ZİDANE KARİYERİ VE BAŞARILARI:

Futbolculuğunda Cannes, Bordeaux, Juventus ve Real Madrid'de forma giydi. Alt yaş takımlarını çalıştırdığı Real Madrid'in başına 2016 yılında geçti ve 3 sene üst üste Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. 2018 yazında takımdan ayrılan Zizou, bir süre sonra yeniden takımın başına geçti, 2021'de takımdan ayrıldı.

Zidane, 19 aylık Real Madrid kariyerinde 1 La Liga, 2 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupası, 1 İspanya Süper Kupası ve 1 Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Başına Zidane'yi mi Getirecek?

Bakmadan Geçme