• Haberler
  • Siyaset
  • Ali Babacan'ın Seçimden Önce CHP İle İlgili Söylemleri Gündem Oldu

Ali Babacan'ın Seçimden Önce CHP İle İlgili Söylemleri Gündem Oldu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın seçimlerden kısa bir süre önce katıldığı televizyon programda CHP'nin tek başına girdiği herhangi bir seçimi kazanamayacağını dile getirdiği söylemleri gündem oldu.

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) zaferi ile tamamlandı. CHP 47 yıl sonra girdiği bir seçimde birinci parti çıkarken 14'ü büyükşehir olmak üzere 35 il 302 ilçede belediye başkanlığını kazanarak zaferini ilan etti.

Seçimler bitmesine rağmen seçimlerle ilgili polemikler devam ediyor. Siyasi parti liderlerinin seçimlerden önce söyledikleri sözler yeniden gündeme gelmeye başladı.

Daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşeneri'in "oy vermezseniz siyasetin s'siyle ilgilenmem evime dönerim" sözleri seçimlerin üzerinden 24 saat bile geçmeden siyaset gündemindeki yerini almıştı.

CHP'NİN TEK BAŞINA SEÇİM KAZANMASI MÜMKÜN DEĞİL DEMİŞTİ

Bir arşiv hatırlatması da Ali Babacan için geldi. Milletvekilliği seçimlerine CHP çatısı altında giren ve 14 milletvekili alan DEVA Partisi'nde Genel Başkan Ali Babacan'ın seçimlerden hemen önce katıldığı bir televizyon programındaki sözleri yeniden siyaset gündemindeki ilk sıralarda yerini aldı.

Babacan, "CHP kendi başına bugün herhangi bir seçime girip Türkiye genelinde, kazanması mümkün mü ya. Ya siz hayal mi görüyorsunuz. Bu ülke öyle bir ülke mi? Birlikteliklerle ancak bu iş olur. Bu gerçeği görmeleri lazım. İşte yerel seçim geliyor. Hadi İstanbul'da, Ankara'da desinler ki; 'biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Babacan'ın bu ifadeleri sosyal medyada en çok konuşulan ve paylaşılan videoları arasına girdi.

Bakmadan Geçme