• Haberler
  • Yerel
  • Adana Sıcağına Dayanamadılar! Arabalarına Ev Tipi Klima Taktırıyorlar

Adana Sıcağına Dayanamadılar! Arabalarına Ev Tipi Klima Taktırıyorlar

Adana'nın Kozan ilçesinde, sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıktığı günlerde, eski araç sahipleri aşırı sıcaklardan etkilenmemek için araçlarına ev tipi klimalar taktırdılar.

Adana'nın Kozan ilçesinde, sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıktığı günlerde, eski model araç sahipleri aşırı sıcaklardan etkilenmemek için araçlarına ev tipi klimalar taktırdı.

SICAKLIKLAR REKOR KIRIYOR

Adana'nın tüm zamanların Haziran ayı sıcaklık rekorunu kırdığı bir dönemde, Kozanlı bir tamirci olan Mustafa Yücel, bu duruma çare olmak için harekete geçti.

Kozan Oto Sanayi Sitesi'nde 13 yıldır oto tamirciliği yapan Yücel, kendi eski model aracında yaşadığı ısınma ve hararet sorununu çözmek için geliştirdiği sistemle, kliması olmayan araç sahiplerine yardımcı oldu. Bu "Universal" sistem adını verdiği çözümüyle eski model araçlara parçaları bir araya getirerek 12 volt elektrikle çalışan klima sistemine dönüştürdü.

GÜNDE 2 ARACA TAKILIYOR

Günde 2 araca bu sistemi uygulayabilen Yücel'in talebi ise oldukça yüksek; şu anda 4 araç sırayla bekliyor. Bu talepler arasında Kadirli ve İstanbul'dan gelenler de bulunuyor. Bu dönüşümün maliyeti ise 40-45 bin TL civarında.

Klima taktıranlardan biri olan Ramazan Karakurt, Adana'nın aşırı sıcaklarında araç kullanmanın zorlaştığını belirterek, bu sistemi gördükten sonra aracına taktırmaya karar verdiğini söyledi.

SİPARİŞLER YETİŞMİYOR

Eşinin siparişlere yetişememesi üzerine eşine destek için sanayiye gelen ve Kozan Sanayi Sitesinin tek kadın esnafı olan Fatma Yücel ise "Eşim taleplere yetişmekte zorlanıyordu bende ona destek için işlerine yardım etmek için bende yanına geldim. Ona yardımcı oluyorum. Çok güzel yorumlar alıyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme