• Haberler
  • Savunma Sanayi
  • Adana İncirlik'te bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nın ismi, '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirildi.

Adana İncirlik'te bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nın ismi, '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirildi.

10'uncu Tanker Üs Komutanlığı olarak bilinen ve Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki KC-135R Yakıt İkmal Uçaklarının konuşlu bulunduğu İncirlik üssünün ismi değiştirildi. Üssün yeni ismi, '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' oldu.

Bir süredir İncirlik’e konuşlandırılan Türk savaş uçaklarının sayısı, yeni alınan karar doğrultusunda artacak. Üsse hangi F-16 filolarının konuşlandırılacağı henüz açıklanmadı. İlaveten İncirlik’te, Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki silahlı insansız hava araçları da konuşlu bulunuyor.

 

Üsse yakın zamanda Amerikan bombardıman uçakları da konuşlandırılmıştı

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 2 adet B-1B Lancer bombardıman uçağı, Bomber Task Force 24-2 kapsamında yürütülen uzun süredir planlanmış rutin bir eğitim misyonunun parçası olarak 15 Nisan 2024 tarihinde İspanya’nın Morón Hava Üssü’ndeki konuşlandırılmış konumlarından Türkiye İncirlik Hava Üssü’ne uçtu.

Misyon kapsamında ABD uçakları, İncirlik’e inmeden önce Türk savaş uçaklarıyla entegre olarak eğitim gerçekleştiriyor. Bu eğitime ek olarak ABD uçaklarının Türk kuvvetleriyle koordineli olarak farklı eğitim faaliyetleri de gerçekleştirmesi bekleniyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme