ABD'li Gazeteci Terry Anderson Yaşamını Yitirdi

Lübnan'da yaşanan iç savaş döneminde 7 yıl boyunca rehin tutulan ve esaretten kurtulma hikayesiyle tüm dünyada tanınan ABD'li gazeteci Terry Anderson, 76 yaşında yaşamını yitirdi.

ABD'li Gazeteci Terry Anderson Yaşamını Yitirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD'li gazeteci Terry Anderson, Lübnan'da yaşanan iç savaş döneminde 7 yıla yakın rehin tutulduktan sonra 76 yaşında hayatını kaybetti.

Anderson, 1985 yılında Lübnan rehine krizi sırasında militanlar tarafından kaçırıldığında Associated Press'in Orta Doğu baş muhabiriydi.

ÖLÜM SEBEBİ NEDİR?

Anderson'ın kızı, Pazar günü New York Greenwood Lake'teki evinde öldüğünü açıkladı. Ölüm sebebiyle alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sulome Anderson, babasının son yıllarını huzur içinde geçirdiğini belirtirken, "Kendisine kahraman denilmesinden hiç hoşlanmadı ama herkes ona bu şekilde hitap etmekte ısrar etti" dedi.

Anderson, "Babam esaret altında kaldığı süre boyunca büyük acılar yaşadı, ancak son yıllarda sessiz ve huzurluydu. En kötü deneyimiyle değil, Vietnam Çocuk Fonu, Gazetecileri Koruma Komitesi, evsiz gaziler ve yaptığı birçok insani çalışmayla hatırlanmayı seçeceğine eminim" ifadelerini kullandı.

Anderson, 1991'de iç savaşın sona ermesiyle serbest bırakıldı. Kaçırılmasından kısa bir süre sonra dünyaya gelen kızıyla ilk kez 6 yaşındayken tanıştı.

Serbest bırakıldıktan sonra Anderson, gazetecilik dersleri vermek üzere New York'taki Columbia Üniversitesi dahil olmak üzere çeşitli ABD kolejlerinde görev aldı.

Bakmadan Geçme