• Haberler
  • Oyun
  • 2024 Yılında Çıkacak En Çok Beklenen 10 Oyun

2024 Yılında Çıkacak En Çok Beklenen 10 Oyun

2023 yılı oyun dünyası açısından oldukça hareketli ve bereketli geçti. Belki de 10 yılda bir görebileceğimiz kalitede ve prodüksiyonda onlarca oyunu bir yıl içinde gördük. Peki 2024 yılına girerken bizleri hangi oyunlar bekliyor?

2024 yılında 2023 kadar olmasa da birçok güzel oyun bizleri bekliyor. Tabi ki de bütün çıkacak oyunları yazmaya kalksak liste uzar giderdi, bu yüzden sizler için en çok beklenen 10 oyunu derledik.

İlk oyunu ile oyun dünyasını sallayan Hadesin devam oyunu: Hades 2

Supergiant Games'in yaratıcısı olduğu Hades'in devam oyunu Hades 2, Melinoë adındaki yeraltının prensesini oyuna dahil ediyor. İlk oyundaki ana karakterimiz Zagreus’un kardeşi olan Melonië kendisine ait büyülere sahip. Oyunun konusu ise Hades’in babası olan Chronos’un kaçarak Olympos’a savaş ilan etmesini anlatacak. Haliyle torunları Zagreus ve Melonië de bunu engellemeye çalışıyor. Oyunun ilk başta erken erişim olarak piyasaya sürüleceği de açıklandı.

Çıkış Tarihi: 2024’ün 2. Çeyreği

Platform: PC

Her Çıkan Trailer ile Artık Çıksın Da Oynayalım Dedirten Oyun: Hellblade 2

2019 yılından beri sürekli sinematik fragmanlarını gördüğümüz ancak bir türlü çıkmayan bir oyun Hellblade 2. İlk oyunuyla ses getirdikten sonra Microsoft desteğiyle geliştirilen ikinci oyunu merakla bekliyoruz. Çıkış tarihi 2024 olarak belirtilse de henüz kesin bir tarih açıklanmadı.

Çıkış Tarihi: 2024

Platform: PC, Xbox Series S/X

Çin’den Gelecek AAA Oyunların Kaderini Belirleyecek Yapım: Black Myth: Wukong

Gerçek mi değil mi, çıkacak mı çıkmayacak mı tartışmalarından sonra nihayet gerçek olduğu ve bu sene çıkacağı anlaşılan, grafikleri, sanat tasarımı, bossları ve animasyonları ile adeta göz dolduran oyun Black Myth: Wukong bu senenin en çok beklenen oyunlarından. Bu oyunun bir diğer önemli yanı ise Çin’de yapımı devam eden ve muazzam gözüken birçok AAA oyun için bakış açısını belirleyecek olması.

Çıkış Tarihi: 20 Ağustos 2024

Platform: PC, Xbox Series S/X, Playstation 5

Klasik Ubisoft Formülü ile Çıkmaması İçin Dua Ettiğimiz Oyun: Star Wars Outlaws

Star Wars oyunu deyince akla ilk gelen şey muhtemelen bir ışın kılıcı, ancak bu oyunda ana karakterimiz ışın kılıcı kullanan bir jedi ya da sith değil; basit bir hırsız sadece. Mandalorian esintisini hissettiğimiz bu yapımda galakside blaster’ımızı alarak oradan oraya koşturup, Star Wars evreninin altını üstüne getirebileceğiz. Oyun dönem olarak ise 5. Ve 6. Filmler arasında geçiyor.

Çıkış Tarihi: 2024

Platform: PC, Xbox Series S/X, Playstation 5

Hava Soğuk, İnsanlar Gergin, Kaynaklar Kısıtlı ve Nüfus artmakta: Frostpunk 2

İlk oyunu ile bizleri buz gibi bir dünyada şehrin yöneticisi olarak alınması zor kararlar ile baş başa bırakan Frostpunk, ilk oyundan 30 yıl sonrasını anlatacak. Yönettiğimiz şehirde insanlığı ayakta tutmaya çalıştığımız yapımda, ilk oyundaki temel kaynakların arasına Petrolün de katılacağı görülüyor. Soğuğun yanında artan nüfusun getirdiği açlık, barınma ve güvenlik sorunları gibi bir dizi sıkıntıyla da şehrin yöneticisi olarak baş başa kalacağız.

Çıkış Tarihi: 2024

Platform: PC

Gerçek zamanlı aksiyon ile taktikselliği bir arada harmanlayan usta işi bir remake: Final Fantasy 7 Rebirth

1997 yılında çıkan orijinal Final Fantasy 7 oyununun Remake olarak yeniden yapımına karar verilmesinin ardından orijinal oyunun 3’e bölünerek yapılmasına karar verildi. İlk parçası 2020 yılında çıkan Remake’in ikinci partı olan Rebirth, bu senenin en çok beklenen oyunları arasında.

Çıkış Tarihi: 29 Şubat 2024

Platform: Playstation 5

Çok beklenmesine rağmen 2022 yılında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile yapımı sekteye uğrayan oyun: S.T.A.L.K.E.R. 2

2010’Lu yılların sevilen serisi Stalker’ın devam oyunu olan Stalker 2, 2018 yılında geliştirilmeye başlandı. 2022 yılında çıkan Rusya-Ukrayna savaşı ile oyunun geliştiricileri olan Ukraynalı ekipten birçok erkek askere alındı, birkaçı ise hayatını kaybetti. Oyunun geliştirme süreci bu sebeplerden ötürü yavaşlasa da durmadı. Atmosfer olarak metro serisine ilham kaynağı olan bu güzide oyunun en kısa zamanda çıkmasını bekliyoruz.

Çıkış Tarihi: 2024’ün ilk çeyreği

Platform: PC, Xbox Series S/X

Pek çok oyuncu tarafından, çıktığı yılın şaheseri olarak nitelendirilen oyunun devam oyunu: The Wolf Among Us 2

Akıcı ve merak uyandırıcı hikâyesiyle ilk oyununda oyuncuların gönlünde taht kuran The Wolf Among Us 2, aslında uzun yıllardır bekleniyordu. Ancak yapımcı şirket Telltale games’in batması ve ardından yeniden kurulması gibi durumlar yüzünden oldukça geç kaldı. Özellikle pek çok kişi tarafından hikâyenin yarım kaldığı düşünülen oyun, oyun severleri bir hayli heyecanlandırdı. Eski episode sistemi geri gelir mi bilinmez ancak (umarım gelmez) gelse bile birçok kişinin yine alacağı kesin.

Çıkış Tarihi: 2024’ün ilk çeyreği

Platform: PC, Xbox Series S/X, Xbox One, Playstation 4, Playstation 5

Ghost of Tsushima 2 gelmiyorsa ben geliyorum diyen: Rise of the Ronin

Nioh serisinden tanıdığımız Team Ninja'nın elinden çıkan Rise of the Ronin, şirketin yaptığı her oyunundaki gibi aksiyonuyla çok dikkat çekiyor. Görselliği ile Ghost of Tsushima'yı andıran Rise of the Ronin, son zamanlarda bir hayli örneği ortaya çıkan samuray oyunlarının son temsilcisi. Üzücü olan kısım ise Playstation özel oyunu olarak gelecek olması.

Çıkış Tarihi: 22 Mart 2024

Platform: Playstation 5

Küllerinden yeniden doğan efsanelerin arasında bir oyun daha katılıyor: Dragon’s Dogma 2

CAPCOM’un 70 dolara çıkaracağı ilk oyun olacak olan Dragon’s Dogma 2, Shadow of the Colossus tarzı boss savaşları, Drogon Age tarzı evreni ve muhteşem grafikleri ile yılın en çok beklenen oyunlarından biri. Baldur’s Gate 3 bitirdikten sonra ortaya çıkan rol yapma oyunu açlığını gidermeye gelen oyunda, tıpkı Skyrim’de olduğu gibi özgürce ne yapabileceğimize kendimiz karar verebileceğiz.

Çıkış Tarihi: 22 Mart 2024

Platform: PC, Xbox Series S/X, Playstation 5

Listemizde olamayan daha onlarca çıkacak oyunla beraber 2024 yılı her zaman olduğu gibi dolu dolu geçecek gibi gözüküyor. Tabi ki çıkacak olan oyunların ertelenmesi de bir ihtimal, dileriz ertelenmeden bir an önce oyunlara kavuşuruz.

Bakmadan Geçme