2024 MEB Bursluluk Sınav Soruları ve Çözümleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarını kapsayan bursluluk sınavı 21 Nisan'da yapıldı. Milyonlarca öğrencinin girdiği sınavların soruları ve çözümleri araştırılıyor.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), bu yıl 21 Nisan Pazar günü gerçekleştiriliyor. Sınava katılım sağlayan adaylar, bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarlarına odaklandı. Peki, İOKBS bursluluk sınavı soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıflar ile lise 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) bu yıl 21 Nisan Pazar günü düzenlendi ve saat 10.00'da başladı.

Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar kapsamında uygulanıyor. Sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru soruluyor ve 100 dakika süre imkanı veriliyor. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorularak 120 dakika süre veriliyor.

İOKBS BURSLULUK SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İOKBS bursluluk sınavı soruları ve cevapları, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü adresi üzerinden yayımlanacak. Bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarının 7 gün içerisinde paylaşılması bekleniyor.

SORULARIN ÇÖZÜMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV SORU VE CEVAPLARINA AŞAĞIDAKİ ADRESİ KULLANARAK ULAŞABİLİRSİNİZ;

https://odsgm.meb.gov.tr/www/sinavlar/kategori/50

Sınav sorularının çözümleri yayınlandıkça sayfamızda yer alacaktır!

İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 kılavuzuna göre, İOKBS bursluluk sınav sonuçları 17 Mayıs günü açıklanacak.

BURSLULUK SORULARI ÇÖZÜMLERİ