Zeytinli Çiçek Ekmek yapımı Arda’nın Mutfağı

Zeytinli Çiçek Ekmek
Malzemeler;
Hamuru için;
1 paket kuru maya – 10 gram
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
5,5 su bardağı un
½ su bardağı süt – oda sıcaklığında
¼ su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta beyazı – oda sıcaklığında
1 tutam tuz

Hamuru yoğurmak için;
½ – 1 su bardağı un

Zeytini için;
150 gr dilimli siyah zeytin
2 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Hazırlanışı;
Bir karıştırma kabında kuru maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırıp 5 dakika bekletin.
Ununuzu tezgahınıza alın ve ortasını çukur olacak şekilde açın.
İçerisine süt, ayçiçek yağı ve yumurta beyazını ilave edin.
Bekleyen ön mayayı da içerisine ilave edin ve çatalla hafifçe karıştırın.
Ardından hamurunuzu iyice yoğurun.
Yoğurulan hamurunuzu bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine hiç hava almayacak şekilde streç filmle kapatın.
Hamurunuzu 1 saat 15 dakika mayalanmaya bırakın.

Birleştirmek için;
Bir karıştırma kabında dilimli zeytin ve zeytin ezmesini karıştırın.
Hamurunuz mayalanınca tezgahınıza un serpin ve hamurunuzu tezgaha çıkartın.
Birkaç tur yoğurun ve fazla mayasını çıkartın.
Hamurunuzu 8 parçaya bölün.
Her bir parçayı elinizle yuvarlayın.
Ardından elinizle açın ve zeytinli harçtan koyun.
Hamuru harcın üzerine doğru kapatın ve ardından yuvarlayın.
Tereyağıyla yağladığınız 28 cm’lik kilitli kek kalıbının içerisine çiçek olacak şekilde dizin.
Üzerine bir bez örtün ve 10 dakika tepsi mayalaması yapın.
Üzerlerine deniz tuzu serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu