• Haberler
  • Siyaset
  • Saadet Partisi'nden İklim Kanununa Tepki 'Yeni Sömürgenin Adı İklim'

Saadet Partisi'nden İklim Kanununa Tepki 'Yeni Sömürgenin Adı İklim'

'İklim Kanunu' ve 'Siber Güvenlik' ile ilgili kanun teklifleri hakkında konuşan Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, iklim kanunun yeni bir sömürgeye kapı aralayacağını kaydetti. Siber Güvenlik ile ilgili teklifin ise belirsizlikle dolu olduğunu belirten Kılıç, 'Düzenleme, bu yönüyle anayasanın birçok maddesine aykırılık içermekte, vatandaşın birçok anayasal hakkı gasp edilmeye çalışılmaktadır' dedi.

TBMM BÜROSU / Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, TBMM’de yaptığı basın toplantısında, Meclis gündeminin öne çıkan konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“İKLİM KANUNU YENİ SÖMÜRGECİLİĞİN YOLUNU AÇMAKTADIR”
‘İklim Kanunu’nu eleştirerek sözlerine başlayan Kılıç, “Esas olarak İklim Kanunu teklifi; Paris Anlaşması’na, Paris Anlaşması ise Kyoto Protokolü’ne dayanmaktadır. Kyoto Protokolü, iklim değişikliği ile mücadele konusunda atılan uluslararası adımların ilki olarak, taraflarca 1997 yılında kabul edilmiş ve 2005 yılında yürürlüğe girmiştir. ‘İklim değişikliği ile mücadele’ başlığı, küresel sömürü sisteminin yeni sömürü aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeşil kalkınma, karbon ayakizi, iklim krizi, küresel iklim değişikliği gibi kavramlara dayandırılan uygulamalar, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri yine ve yeniden sömürmenin yolunu açmaktadır. Zira iklim değişikliğine sebep olduğu söylenen karbon salınımını, dünyanın dev devletleri ve çok uluslu şirketler yapmaktadır” dedi.

“DÜZENLEME MUĞLAK”
Bir diğer başlık olan ‘Siber Güvenlik’ ilgili kanun teklifi üzerine konuşan Kılıç, şu eleştirilerde bulundu: “Kanun kapsamında ülkemiz için zorunlu olan bir siber güvenlik alanı düzenlenirken, şahısların temel haklarının güvenliği, ifade özgülüğünün korunması ve kısıtlama yapılması halinde ise detaylı şekilde kısıtlama nedenlerinin belirtilmesi, kişisel verilerin korunacağına dair teminat verilmesi gerekir. Ancak yasaya baktığımızda bütün bu hususlar muğlâktır. Düzenleme belirsizliklerle doludur.

“ANAYSAL HAKLAR GASP EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Siber tehdit, siber olay, veri sızıntısı ve algı operasyonları gibi net bilgiye ulaşılmasının zaman alacağı ve hukuki kısıtlama gerekliliğinin meçhul olacağı durumlarda, Anayasa’ya aykırı olarak başkanlığa keyfi uygulama alanı verildiği aşikardır. Düzenleme, bu yönüyle anayasanın birçok maddesine aykırılık içermekte, vatandaşın birçok anayasal hakkı gasp edilmeye çalışılmaktadır.”

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme