Soğuk limonata tarifleri

Soğuk bir limonata tarifi

Limon kabuğu, limon suyu ve şekeri bir kaba alıp 1 gece bekletin. Ertesi gün tel süzgeçten geçirin. Üzerine soğuk su döküp nane dallarını ilave edin. 20 dakika buzdolabında bekletip servis yapın.

11 Çeşit limonata tarifi 

1)  Naneli limonata 

Malzemeler:

4~5 limon
6~7 su bardağı su
2 buçuk su bardağı tozşeker
Birkaç dal nane


Yapılışı: Limonları yıkayıp kabuklarını rendeleyin. Ortadan ikiye kesip suyunu sıkın. Limon kabuğu, limon suyu ve şekeri bir kaba alıp 1 gece bekletin. Ertesi gün tel süzgeçten geçirin. Üzerine soğuk su döküp nane dallarını ilave edin. 20 dakika buzdolabında bekletip servis yapın.

2) Karpuzlu limonata

Malzemeler:

500 gr dilimlenmiş karpuz
2 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
6 tatlı kaşığı bal (damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz)


Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderda çalıştırıp tel süzgeç yardımıyla süzün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

3)Türk kahveli limonata

Malzemeler:


5 adet limon
2 adet limonun kabuğu
3/4 su bardağı şeker
1 litre su 
1 fincan şekerli Türk kahvesi


Yapılışı: 2 adet limonun kabuğunu bir kaseye rendeleyin. Limon kabuklarıyla şekeri ovun ve sıktığınız limonların suyunu ekleyin. Tüm karışım 1 litre oluncaya kadar su ilave edin ve pişirdiğiniz bir fincan şekerli Türk kahvesini karışıma ekleyin. Limonatayı 2 saat buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edin.

4)Gazlı limonata

Malzemeler:

2 adet limon
1 adet greyfurt
1 adet portakal
1 litre tonik
10-15 yaprak nane


Yapılışı: Gazlı limonata için; limon, portakal ve greyfurtların suyunu sıkın. Sıktığınız meyve sularını bir sürahi içine alın. Üzerine tonik, küçük nane yaprakları ve buz ekleyerek karıştırın. Şimdiden afiyet olsun.

5) Vişneli ve Hindistan cevizli limonata

Malzemeler:

500 g vişne (Çekirdekleri temizlenmiş)
2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı (100 ml) limon suyu
5 su bardağı (1 lt) su
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi


Yapılışı: Vişneleri küçük parçalar halinde doğrayın. Üzerine şekeri ve çubuk tarçını ekleyin. Yaklaşık iki saat boyunca dinlenmeye bırakın. Tarçın çubuğunu vişnelerin içinden alın. Şekerlenmiş vişneleri blender’dan geçirip püre haline gelene kadar karıştırın. Vişne püresine su, rendelenmiş Hindistan cevizi ve limon suyu ekleyin. Hazırladığınız vişneli ve Hindistan cevizli limonatayı iyice karıştırıp buzdolabında soğuması için bekletin.

6)Erikli ve Vişneli limonata

Malzemeler:

5 kırmızı erik
1 su bardağı vişne
7~8 limon
2/3 su bardağı toz şeker


Yapılışı: 4 su bardağı soğuk suVişne, erik, 1.5 su bardağı su ve şekerin yarısını tencereye alarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin ve suyunu süzgeçten geçirerek soğumaya bırakın. Limonların suyunu sıkıp şeker ve 2.5 su bardağı su ekleyin. Hazırladığınız vişneli erik suyunu karıştırıp buzdolabında soğutun. Buz ile servis yapın.

7) cool lime

Malzemeler:

2 adet limon
Yarım demet nane
5 su bardağı su
Buz parçaları
4 yemek kaşığı şeker


Yapılışı: İlk olarak nane yapraklarını bir kaseye alın ve ayıklamaya başlayın. Limonların kabuklarını soyun ve nanelerin yanına koyun. Toz şekeri de kasenin içerisine ekleyin. Nane ve limonu şeker ile ovalayın. Ardından limonların suyunu sıkın ve kasenin içerisine 5 bardak su ekleyin. Şekerler eriyinceye kadar karıştırın. Kasenin içindekileri süzgeç yardımıyla süzün ve boş bir kaba aktarın. Bardaklara servis ederken üzerine buz parçaları ekleyin. Afiyet olsun.

8) Bahar limonatası

Malzemeler:


5 adet dal limonu
5 bardak su (1 bardağı ılık olacak)
1 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi (İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı gül suyu (İsteğe bağlı) 


Yapılışı: Limonların sarı kabuklarını ince rendeleyip şeker ile ovuşturun. İçine zencefili de ekleyip 1 bardak ılık suda şeker çözülene kadar ara ara karıştırarak bekletin. Limonların suyunu sıkıp içine ekleyin. Bu karışıma kalan 4 bardak su ve gül suyunu ekleyip karıştırın. Süzgeçten geçirerek sürahiye alın. Taze çiçeklerle soğuk servis edin.

9) Yaban mersinli limonata

Malzemeler:

2 adet limon
1 adet portakal
3-4 yemek kaşığı bal
Taze nane yaprakları
8-10 adet çilek veya yaban mersini
1 bardak ılık su
8-10 bardak soğuk su


Yapılışı: Limon ve portakalı buzdolabında 5-6 saat kadar dondurun. Buzluktan çıkardığınız limon ve portakalı dilimlere ayırın. Kabuklarıyla beraber limon ve portakalı blenderdan geçirin. Eğer isterseniz çilekleri de dondurup, blenderdan geçirerek bu karışıma ekleyebilirsiniz. 1 bardak ılık suda balı eritin. Bütün hepsini birleştirin, karıştırın ve bir süre dinlenmesi için bekletin. Daha sonra temiz bir file yardımıyla karışımı süzün, kalan tortuyu sıkarak ve üzerine biraz su ekleyerek birkaç kez süzmekte fayda var. İçine yaban mersini, çilek ya da dilediğiniz meyvelerden dilimleyerek ve taze nane yapraklarından ekleyebilirsiniz. İstediğiniz yoğunluğa göre sulandırarak da tüketebilirsiniz.

10) Portakallı limonata

Malzemeler:

6 adet limon
2 adet portakal
15 bardak soğuk su
6 çorba kaşığı bal
10 adet nane yaprağı
1 adet yeşil elma


Yapılışı: Limonları ve portakalları güzelce soyuyor ve dilimliyoruz. Ardından kabukları bir kaba rendeleyerek dilimlenmiş limon/portakalı rendelenmiş kabuklarla karıştırıyoruz. Üzerine bal ekliyoruz ve meyvelerin suyu çıkması için iyice ovalıyoruz. Oluşan bu karışımı tel bir süzgeçten geçirerek içerisine 5 bardak soğuk su ilave ediyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.

11) Şekersiz limonata

Malzemeler:

2 limonun suyu
1 tutam stevia yaprağı
1 su bardağı (200ml) su
bol buz


Yapılışı: Stevia yaprağı, şeker tadında kan şekerini yükseltmeyen bir bitki. Tüm tariflerde şeker yerine stevia yaprağı kullandım. 1/2 çay bardağı kadar suda stevia bitkisini kaynatın. 5 dakika demlenmeye bırakın ( limonatanızı daha tatlı seviyorsanız, stevia miktarını artırabilirsiniz ). Soğuması için bekleyin. Tüm malzemeleri bardağa alın ve karıştırın.

Bakmadan Geçme