Alparslan Kuytul Neden Tutuklandı? İşte Tutuklanma Nedeni

9 Mayıs Pazartesi günü sabahın erken saatleri itibari ile emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan Furkan Vakfı'nın kurucu başkanı Alparslan Kuytul, mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemede verilen karar çerçevesinde Kuytul tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KUYTUL NEDEN TUTUKLANDI?

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul, sabah saatlerinde gözaltına alınmasının ve tutuklanmasının sebebi merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Kuytul neden tutuklandı?

Emniyette verdiği ifadesinde, gözaltına alınması için "Bu işi birilerinin planladığını düşünüyorum" dediği öğrenilen Kuytul'un, mahkemeye sevk edilmesinin ardından hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklanmasının ardındaki sebep ise zorla senet imzalatma ve adam kaçırma konusunda olduğu iddia ediliyor.

 HANGİ SEBEPLE GÖZALTINA ALINMIŞTI?


Kuytul'un iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırıldığı iddiasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Vakfın bir dönem yöneticiliğini de yapan Sarısaçlı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinde kaçırıldığını, 13 gün rehin tutulduğunu, işkence gördüğünü, zorla 7 milyon dolarlık senet imzalatıldığını ileri sürdü.

Yürütülen soruşturma kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Kuytul, sabah saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, gasp, adam yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Bakmadan Geçme