• Haberler
  • Siyaset
  • DEM Parti'den Güvenlik Vurgusu Toplum Güvensiz Hale Geliyor

DEM Parti'den Güvenlik Vurgusu Toplum Güvensiz Hale Geliyor

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, bireysel silahlanmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, 'Türkiye'de ruhsatsız silah sayısının 10 ila 30 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor. Toplum giderek daha tetikte, daha güvensiz hâle geliyor' ifadelerini kullandı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’de bireysel silahlanma konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakırhan, ruhsatsız silah sayısına yönelik tahminlerin yüksekliğine dikkat çekerek, toplumsal güvenlik açısından risklerin arttığını ifade etti.

“TOPLUM SİLAHLI VE GÜVENSİZ HALE GELİYOR”
Bireysel silahlanmanın ulaştığı seviyeye dikkat çeken Bakırhan, ruhsatsız silah sayısına ilişkin tahminlerin dikkat çekici boyutta olduğunu söyledi. Bakırhan,“Türkiye'de ruhsatsız silah sayısının 10 ila 30 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor. Her 4 kişiden birinde silah var deniliyor. Toplum giderek daha silahlı, daha güvensiz hâle geliyor” ifadelerini kullandı.

“MECLİS’TE ORTAK MASA KURULMALI”
Bireysel silahlanma ve toplumsal güvenlik konularının ele alınması gerektiğini belirten Bakırhan, Meclis çatısı altında ortak bir çalışma yürütülmesi çağrısında bulundu. Bakırhan, “Hükümet-muhalefet ayrımı gözetmeksizin tüm siyasi parti liderleri bir araya gelmeli” ifadelerini kullandı

Bakmadan Geçme