Cumhurbaşkanı Erdoğan-Ahmed Şera Görüşmesi Başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Suriye Geçiş Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed Şera ile bir araya geldi.
Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin sona ermesiyle birlikte ülkede yeni bir dönem başladı. Bu gelişmelerin ardından bölgede Türkiye’nin etkisi daha da artarken, uluslararası kamuoyu da Türkiye’nin bölgedeki rolünü kabul eden açıklamalar yapmaya başladı.
Bölgedeki diplomatik temaslar hız kazanırken, Suriye Arap Cumhuriyeti Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Eş-Şera, bölgesel diplomasi turunun ikinci durağı olarak bugün Ankara’ya geldi.
Ankara'da gerçekleşecek temaslarda, Suriye’nin yeniden inşa süreci, bölgedeki güvenlik politikaları ve ikili ilişkiler masaya yatırılacak. Bu kritik görüşmelerin, bölgedeki dengeleri önemli ölçüde şekillendirmesi bekleniyor.
Şara'yı taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.
Şera, Başkent'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüyor.
İkili görüşme ve heyetler arası çalışma yemeğinin ardından Erdoğan ve Şera, ortak basın toplantısı düzenleyecek.
Bakmadan Geçme





