• Haberler
  • Gündem
  • Bolu Kartalkaya Otel Yangınında 66 Ölü, 51 Yaralı! İşte Resmi Açıklamalar

Bolu Kartalkaya Otel Yangınında 66 Ölü, 51 Yaralı! İşte Resmi Açıklamalar

Bakan Yerlikaya 'Maalesef vefat edenlerin sayısı 66'ya yaralı sayısı 51'e yükselmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.' açıklamasında bulundu.

Bolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 12 katlı ahşap bir otelde çıkan yangında alevler kısa sürede tüm binayı sardı.

15:21 BAKAN ERSOY: YANGIN YETERLİLİĞİ İLE İLGİLİ OLUMSUZ BİR DURUM TARAFIMIZA YANSIMADI

Bakan Ersoy: Otelin 2021 ve 2024 yılında denetimleri yapılmış ve yangın yeterlilik ruhsatları talep edilmiş. Bugüne kadar itfaiye tarafından yangın yeterliliği ile ilgili olumsuz bir durum tarafımıza yansımadı.

15:19 BAKAN MEMİŞOĞLU: YANGINDA 51 YARALIMIZ VAR

Bakan Memişoğlu: 66 vatandaşımızın hayatını kaybettiği yangında 51 yaralımız var. 1 tanesi yoğun bakımda 17 yaralımızı taburcu ettik.

15:17  BAKAN YERLİKAYA: 66 CANIMIZI KAYBETTİK

Bakan Yerlikaya: Kartalkaya'daki otel yangınında 66 canımızı kaybetik. 51 yaralı var.

14.30 YAYIN YASAĞI KARARI

Bolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de çıkan yangına ilişkin Bolu 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi yayın yasağı kararı verdi. Kararda, “Mevcut olay ile ilgili henüz delillerin toplanamamış olması, görsel basın sosyal medya ile internet medyasında ilgili birtakım bilgilerin yanlış yayınlandığını, müşahede edildiğini, bu durumun soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel olduğu, ölüm olayının yangın olayı ile gerçekleşmiş ile olması, bilgi kirliliğinin kamu düzenini ve kamu sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği, ayrıca ölenlerin yakınlarının yapılabilecek haberlerden etkilenme ihtimallerinin bulunması bakımından yayın yasağı getirilmesine karar verilmiştir” denildi.

14.10 'YANGIN ALARMI BİLE YOK'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya'da yanan otelden sağ çıkan tatilcilere 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Tatilciler, otelde güvenlik önlemi olmadığını söyledi. Bir tatilci, "Otelin hiçbir güvenliği yok" derken, başka bir tatilci, "Yangın alarmı bile yok" ifadesini kullandı. Başka bir tatilci de "Saatler sonra biz ancak uyandık da merdivenlerden atladık. İnsanlar katlardan atladı. Şaka gibi. Ve şu an kardeşim ortada yok" dedi.

13.50 HASTANE ÖNÜNDE ÇARESİZ BEKLEYİŞ

Bolu'da Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri, hastane morglarına; yaralılarsa tedavileri için acil servislere götürüldü.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde polis ekipleri önlemler aldı.

Ölenlerin yakınları, hastane önünde çaresiz bekleyişlerini sürdürüyor. Yaralı yakınları da gelecek güzel bir haber bekliyor.

12.47 YAŞAM ÇARŞAFLARI

Bolu'da yangın faciasının yaşandığı otelden bazı tatilciler, çarşafları birleştirerek aşağıya indi. Odadaki kişilerin kurtulmasını sağlayan otelin penceresinden aşağıya sarkan çarşaflar görüntülendi.

12.43 OTEL PERSONELİ YAŞANANLARI ANLATTI

Bolu'da yangın faciasının yaşandığı Kartalkaya'daki otel personeli Hıdır Yeşiş, yangın sonrası yaşananları anlattı. Yeşiş, "Personel kalma yerimiz 2'nci kattaydı. Saat 03.30 civarında arkadaşlarımız kapıları sert bir şekilde çaldı ve 'Yangın var' dediler. Biz de dışarıya çıktık. Biz de diğer kapıları falan çaldık. Sonra dışarıya çıktık. Sanırım 4'üncü kattan 5'inci kata doğru alev alıyordu. Daha sonra uzaklaştık.

Daha sonra bağırmalar devam etti. 'İtfaiye yok mu?' diye bağıranlar, rüzgarın estiği yöne doğru nefes almaya çalışanlar, o şekildeydi. Camdan atlayanları görmedim de bizim hemşiremiz vardı. 9-10'uncu katlardan atlayanlar olmuş. 4-5'inci katlardan çarşafla kendini sarkıtanlar vardı, orada 4-5 kişi vardı.

Ben de yan tarafa geldim. Ben de 8'inci kata ip attım. 13-15 kişiyi kurtardık. Oraya gelenler iple ya da atlayarak aşağıya indiler. Daha sonra rüzgar da çoktu oradan uzaklaştık" diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme