Benim Yemeğim 30 Mart 2021

Benim Yemeğim 30 Mart 2021

Dünyanın en adil yemek yarışması “Benim Yemeğim” 360 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Sunuculuğunu alanında bir numara olan Rafet İnce’nin yapacağı “Benim Yemeğim” yarışmasında her hafta birbirinden iddialı 4 kişi haftanın şampiyonu olmak için yarışacak.

Benim Yemeğim’de dört yarışmacı, her gün şef Rafet İnce’nın verdiği yemekleri tariflerine uygun olarak yapmaya çalışacak.

Tüm yarışmacılar aynı malzemelerle ve ölçülerle aynı yemeği en lezzetli haliyle yapmak için uğraşacak.

Ancak Benim Yemeğim’de asıl heyecan final dakikalarına taşınacak. Her günün sonunda tadım odasında puanlama heyecanı yaşanacak. Benim Yemeğim’de yarışmacılar kendi yemekleri de dâhil tüm yemekleri gözleri bağlı olarak tadacak ve puanlayacak.

Gözleri bağlı bu tadımlarda yarışmacılar kendi yemeklerine en düşük puanı verebilecekleri gibi en dişli rakiplerine yüksek puanlar verebilir. Bu heyecana şef Rafet İnce’nin vereceği puanlar ve yapacağı değerlendirmeler de eklenecek.

Beş günün sonunda en yüksek puanı alan haftanın şampiyonu ve 10.000 TL’nin sahibi olacak. “Benim Yemeğim” hafta içi her akşam saat 20.45’te 360 ekranlarında.

Benim Yemeğim – Günün Yemeği / Hatay Tepsi Kebabı eve Çılbır – 31 03 2021

31 MART 2021 ÇARŞAMBA
HATAY TEPSİ KEBABI VE ÇILBIR
Malzemeler;

• 400 gram Dana Döş
• 1 Adet Çarliston Biber
• 2 Adet Kırmızı Kapya Biber
• 1 Adet Kuru Soğan
• 4 Diş Sarımsak
• 15 Dal Maydanoz
• 1 Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber
• 1 Yemek Kaşığı Pul Biber
• 1 Yemek Kaşığı Kimyon
• 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
• 3 Adet Domates
• 3 Adet Sivri Biber
• Tuz
• Karabiber
Çılbır İçin:
• 3 Adet Yumurta
• 4 Su Bardağı Sıcak Su
• 4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
• 2 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
• 1 Diş Sarımsak
Tepsi Kebabının Yapılışı:
Soğan, kapya biber, çarliston biber, maydanozu doğrayarak zırhtan geçiriyoruz. Kıyma, sarımsak, tuz, salça, pul biber kimyon ve zeytinyağını zırhlanmış sebzelerle karıştırarak yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz kıyma karışımını tepsiye yayıyoruz. Üzerine doğranmış domates ve sivri biberi dizerek 180 derecede 20 dakikada fırında pişiriyoruz.
Çılbırın Yapılışı:
Tuz ve sirke eklediğimiz kaynamış suya yumurtalarımızı kırarak pişiriyoruz. Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırarak sos haline getiriyoruz. Hazırladığımız yoğurt sos ve pişen yumurtaları tabaklıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu