Bel ağrısı hangi hastalıkların habercisi? Prof. Dr. Emine Nur Tozan

Bel ağrısı hangi hastalıkların habercisi?- Prof. Dr. Emine Nur Tozan – 15 04 2021 Doktorum Yanımda / Bel ağrısı hangi hastalıkların habercisi?- Prof. Dr. Emine Nur Tozan – 15 04 2021

Bel ağrısı hangi hastalıkların habercisi olabilir? Aniden ortaya çıkan ve geçmeyen bel ağrısı neden olur? Bel ağrısı nasıl tedavi edilir? Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Nur Tozan tüm merak edilen soruları Doktorum Yanımda’da yanıtladı

Benim Yemeğim – Günün Yemeği / İşkembe Dolma ve Kabak Mücver – 15 04 2021

15 NİSAN 2021 PERŞEMBE
İŞKEMBE DOLMA ve KABAK MÜCVER


Malzemeler
İşkembe Dolma İçin;
• 200 Gram Kuzu İşkembe
• 1,5 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
• 2 Adet Çarliston Biber
• 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
• Yarım Demet Maydanoz
• 2 adet domates
• 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Adet Soğan
• 1 Diş Sarımsak
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası


Sosu İçin Malzemeler:
• 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber
• 4 Yemek Kaşığı Sirke
• Yarım Limon
• Tuz, Karabiber
Kabak Mücver İçin Malzemeler:
• 2 Dal Taze Soğan
• 1 Adet Kabak
• 5 Dal Taze Nane
• 5 Dal Dereotu
• 5 Dal Maydanoz
• 5 Dal Taze Fesleğen
• 4 Yemek Kaşığı Un
• 4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
• 1 Adet Yumurta
• 1 Diş Sarımsak
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• Tuz, Karabiber

İşkembe Dolma İçin:
Bulgura, rendelenmiş soğan, domates salçası, sarımsak, maydanoz, kırmızı biber, yeşil biber, rendelenmiş domates, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek harç haline getiriyoruz. Hazırladığımız harcı işkembelerin içine koyarak iğne iplikle dikiyoruz. Dolmalarımızı tencereye alarak üzerine tereyağ parçaları ekliyoruz. Ayrı bir kaseye domates salçası, biber salçası, kırmızı toz biber, sirke, limon ve kaynamış 2 su bardağı su ekleyerek sosumuzu hazırlıyoruz. Hazırladığımız sosu dolmalarımızın üzerine dökerek yaklaşık 30 dakika boyunca pişiriyoruz.


Kabak Mücver İçin:
Tüm yeşillikleri ince bir şekilde doğruyoruz. Rendelenmiş kabak, un, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyerek mücver harcımızı hazırlıyoruz. Kızgın tavaya zeytinyağı ekleyerek mücverlerimizi kaşık yardımıyla şekillendirerek kızartıyoruz. Mücverler pişerken yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırarak yoğurt sosumuzu elde ediyoruz. Pişen dolmalarımızın iplerini çıkararak, mücver ve yoğurt sos ile servis ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu