• Haberler
  • TV
  • Renk körlüğüyle eş anlamlı olan daltonizme çeşitli fizik kimya yasalarına ve kendi geliştirdiği atom modeline adı verilen bilim insanı hangisidir?

Renk körlüğüyle eş anlamlı olan daltonizme çeşitli fizik kimya yasalarına ve kendi geliştirdiği atom modeline adı verilen bilim insanı hangisidir?

ATV'nin sevilerek izlenen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de 28 Nisan Pazar akşamında heyecan devam ediyor. Yarışmacıya Renk körlüğüyle eş anlamlı olan daltonizme çeşitli fizik kimya yasalarına ve kendi geliştirdiği atom modeline adı verilen bilim insanı hangisidir? sorusu soruldu. Peki sorunun cevabı ne?

Yarışmada toplam 13 soru yer alıyor.

13. soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül tam 5 Milyon TL.

Milyoner olmak için son kararınızı vermeye hazır mısınız? Kim Milyoner Olmak İster? 2 Ağustos 2011 tarihinden beri izleyici ile buluşuyor.

Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulmakta olup pazar akşamları saat 20.00'de ATV'de yayınlanıyor.

SORU: Renk körlüğüyle eş anlamlı olan daltonizme çeşitli fizik kimya yasalarına ve kendi geliştirdiği atom modeline adı verilen bilim insanı hangisidir?

A- JOHN DALTON

B- WİLLİAM DALTON

C- JACK DALTON

D- AVERELİ DALTON

CEVAP: A- JOHN DALTON

John Dalton FRS (6 Eylül 1766 - 27 Temmuz 1844), İngiliz kimyager, meteorolog ve fizikçi. Modern Atom Teorisi ile ilgili öncü çalışmaları ve renk körlüğü (onun onuruna Daltonizm olarak da bilinir) üzerine araştırmalarıyla bilinir.

Bakmadan Geçme