• Haberler
  • Gündem
  • Meteorolojiden 18 İle Sarı Kodlu Uyarı! Sel ve Su Baskınlarına Dikkat

Meteorolojiden 18 İle Sarı Kodlu Uyarı! Sel ve Su Baskınlarına Dikkat

Türkiye genelinde bir haftadır etkisini sürdüren yağışlı hava pazar günü de etkisini devam ettirecek. Meteoroloji uzmanları, 18 il için sarı kodlu uyarıda bulunurken sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması istendi.

Ülke genelinde etkili olan sağanak, günlerdir bir çok şehirde sel ve su baskınlarının yaşanmasına neden oldu. Binlerce lira maddi hasarın oluştuğu yağışlar etkisini sürdürecek.

Yurdun genelinde yağışlı hava etkisini gösterirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 ile sarı kod uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada olası sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, 18 ilde kuvvetli yağış beklendiğini belirterek sarı kod uyarısında bulundu.

Yurdun tamamı serin ve sağanak yağışlı havanın etkisi altına girdi. Şiddetli yağışlar bazı bölgelerde sel ve su baskınlarına neden olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu yayımladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağışların; Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya'nın kuzey ve doğu, Erzurum'un kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların; Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya'nın kuzey ve doğu, Erzurum'un kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji'nin sarı kod uyarısı iller şu şekilde:

Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Tuncel, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak

Bakmadan Geçme