• Haberler
  • Dünya
  • İsrailli Bakanın Türkiye Ticaret Kısıtlamalarını Kaldırdı İddiasına Bakan Bolat'tan Cevap

İsrailli Bakanın Türkiye Ticaret Kısıtlamalarını Kaldırdı İddiasına Bakan Bolat'tan Cevap

Türkiye'nin İsrail ile olan tüm ticaretini durdurma kararı alması İsrail'de çok büyük rahatsızlığa neden olurken İsrail Dışişleri Bakanının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım biranda kafaları karıştırdı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geri adım attığını ve İsrail'e yönelik ticari kısıtlamaların birçoğunu kaldırdığını iddia etti. Ticaret Bakanı Bolat ise o iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Türkiye İsrail ile olan ihracatını tamamen durdurduğunu açıklamıştı. Bu karar İsrail tarafında çok büyük rahatsızlık uyandırırken İsrail Dışişeri Bakanı Israel Katz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım kafaları karıştırdı.

Katz, Türkiye'nin, ticaret kısıtlamalarını kaldırdığını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan ticaret kısıtlamalarının çoğunu geri çekti ve iptal etti; ders açık: Diktatörün tehditlerine boyun eğmemeliyiz, alternatifler yaratmalıyız ve her şeyi her an durdurabilecek Müslüman Kardeşler'in adamlarına bağımlı olmamalıyız."

BAKAN BOLAT YALANLADI

Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamasını gevşettiği iddialarına Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yalanlama geldi.

Bolat, İsrailli bakana sosyal medya hesabından cevap vererek, "İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır. İsrail’in Gazzeye yönelik saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze’deki Filistinli kardeşlerimize yönelik insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması konusundaki şartlarımız sağlanıncaya kadar, İsrail ile ticaretin durdurulması kararımız yürürlüktedir." ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme