• Haberler
  • Dünya
  • İsrail Refah'a Hava Saldırısı Başlattı! Ölü ve Yaralılar Var

İsrail Refah'a Hava Saldırısı Başlattı! Ölü ve Yaralılar Var

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah'a hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu ölü ve yaralılar olduğu bildirilirken binlerce Filistinli kara saldırısının da başlayacağı endişesiyle bölgenin doğusuna göçe başladı.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusuna hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

İsrail savaş uçaklarının Refah'ın doğusuna hava saldırıları düzenlemesi yerel kaynaklar tarafından duyurulurken bölgeden patlama seslerinin geldiği ve dumanların yükseldiği ifade edildi.

Resmi kaynaklar, saldırılarda can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapmadı. İsrail ordusu sabah yaptığı açıklamada, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti.

FİLİSTİNLİLER GÖÇE BAŞLADI

İsrail Ordu Radyosunun haberine göre, Refah'ın doğusunda boşaltılması istenen bölgede yaklaşık 100 bin Filistinli ikamet ediyordu. İsrail ordusunun Refah'a karadan da saldırı başlatacağı endişesiyle bölgenin doğusunda zorunlu göç başladı.

Bakmadan Geçme