• Haberler
  • Dünya
  • İsrail'in Refah'a Saldırıları Yoğunlaştı! BM Uyardı: Acilen Boşaltılmalı

İsrail'in Refah'a Saldırıları Yoğunlaştı! BM Uyardı: Acilen Boşaltılmalı

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze katliamlarını aralıksız sürdürüyor. Filistinlilerin son sığınak bölgesi olan Refah kentine saldırılar yoğunlaştı. Çok sayıda ölü ve yaralı Filistinlinin olduğu öğrenildi.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze katliamlarını aralıksız sürdürüyor. İşgal ordusu, havadan ve karadan Refah'a yine saldırı düzenledi. Saldırılar sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralananların olduğu öğrenildi.

TOPÇU ATIŞLARIYLA REFAH'I VURUYOR

İsrail topçu atışlarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin merkezindeki Zarub, Kişta ve el-Masri ailelerinin evlerini bombalayarak içlerinde yangın çıkmasına neden olduğu bildirildi.

İsrail'in bölgeyi bombalamaya devam etmesi nedeniyle sivil savunma ekiplerinin yangının çıktığı yere ulaşmakta zorlandığı aktarıldı.

REFAH ACİLEN BOŞALTILMALI

BM Sözcüsü Dujarric, günlük basın toplantısında, sahadaki ortaklarından edindikleri bilgileri aktararak, İsrail'in Refah'taki En-Neccar Hastanesinin acilen boşaltılmasını talep ettiğini söyledi.

Söz konusu hastanenin Gazze'de halen işlevsel halde olan tek diyaliz merkezine sahip olduğuna dikkati çeken Dujarric, bu merkezin en az 200 hasta için yaşam kaynağı teşkil ettiğini söyledi.

Bakmadan Geçme