• Haberler
  • Gündem
  • Erdoğan: Adaletin Olmadığı Yerde Huzur Olmaz Refah Olmaz

Erdoğan: Adaletin Olmadığı Yerde Huzur Olmaz Refah Olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştayın 156'ncı Kuruluş Yıl Dönümü töreninde Çeşitli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın satır başları şu şekilde;

Yüksek mahkemelerin her biri adalet için çalışıyor. Danıştay kamu ile vatandaşların ihtilafından nihai kara verici mercidir. Ecdattan kalan miras, geleceğe iletilecek emanettir. Devlet adalet dağıttığı sürece güçlüdür ayaktadır.

ADALET BEKAMIZIN GÜVENCESİDİR

Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz refah olmaz. Adliyenin kapısını adaletin kapısı haline getirdiğimiz zaman geleceğe güvenle bakarız.Adalet bekamızın güvencesidir. Yassıada gibi hukuk katliamlarını unutmuyoruz. Milletimizin kalbinde bir yara olarak hala kanıyor. 

DARBE BAŞARILI OLSA YENİ YASSIADA KURULACAK

Adaletsizlik duygusunun insanımızın gönül dünyasında nasıl kırılmaya yol açabileceğini gördük. Yassıada'da işlenen hukuk katliamlarını unutmuyporuz. Menderes, Zorlu, Polatkan'ın idamları hala yüreğimizde kanıyor. 28 Şubat dönenimde adata darbecilere alkış tutanların hukuk sistemimize verdikleri zararın tamiratı yıllar aldı. 15 Temmuz'da ödediğimiz bedeller de ortadadır. Darbeci alçaklar başarılı olasa, yeni Yassıadalar kuracaklar, kan dökeceklerdi.

Adalet sistemimiz bir dönem darbecilerin, bir dönem FETÖ'cülerin saldırılarına maruz kalmıştır. Yargının üzerine vesayetin gölgesinin düştüğü bu dönem sona erse de, toplumun üzerinde gölgesi devam etmiştir.

HOŞNUTSUZLUĞUNU AÇIKÇA DİLE GETİREBİLİRSİNİZ

Sosyal medyadaki acımasız linç kültürünün mağdur ettiği kısımların en başında hukukçularımız geliyor. Siyaset kurumu nasıl layusel değil de, yargı da eleştirilemez değildir. Hoşnutsuzluğunuzu açkıca dile getirebilirsiniz. Hakarete varmadığı sürece insanlar fikirlerini yazabilir.

 Fakat yargının toptancı bir anlayışla yıpratılmasını asla kabul edemeyiz. Hukukun kendi mecrasında ilerlemesi en hayırlı yoldur. Biz bunu doğru bulmuyoıruz. Herkes yargıya yardımcı olmalı, adaletin gecikmeksizin tecellisine katkı sağlamalıdır.

GÜÇLÜ VE TARAFSIZ ADALET SİSTEMİ BIRAKABİLECEĞİMİZ EN GÜÇLÜ MİRASTIE

Güçlü, tarafsız bir adalet sistemi evlatlarımıza bırakabileceğimiz en güçlü mirastır. Bu konuda tıkanıklık varsa gidermek 85 milyon olarak hepimizin görevidir.

İktidarı ve muhalefetiyle yargımızın her türlü taassuptan uzak durmasını temin etmemiz gerekiyor. Belli bir zümrenin menfaatini gözeten dar kadronun devletimizin içerisinde yuvalanmasına izin vermeyeceğiz.

SİVİLLER TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ BİR ANAYASA KAZANDIRAMADIK

Yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın ışığında reform irademizi halen diri tutuyoruz. Türkiye, istikbalini ancak daha fazla demokrasi, daha fazla ekonomik refah ve bunlara paralel olarak daha fazla güvenlik üzerine inşa edebilir. Güvenlik, güçlü bir demokrasinin teminatıyken, demokrasi de güvenliğin dayanağıdır.

Ülkemize siviller tarafından hazırlanmış yeni bir anayasa kazandıramadık. Yeni ve sivil anayasa teklifimizin içerisinde işte bu anlayış vardır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının darbe ürünü bir anayasayla geçirilmiş olmasını Türkiye demokrasisine yakıştıramıyoruz. Bu eksikliğin yine milli irade ile giderilmesi demokrasimizin gücüne güç kataca, Türk siyasetinde yeni bir kilometre taşı olacaktır. 

Siyaset kurumunun, ekonomik ve sosyal sorunları öne sürerek, sivil anayasa ihtiyacını gündemden düşürmek istemesini doğru bulmuyoruz. Yeni anayasa, sivil siyasetin alanını genişleterek, ekonomiden sosyal hayata, ülkemizin meselelerinin çözümünü daha da hızlandıracaktır.

Detaylar geliyor...

MUHABİR

Bakmadan Geçme