• Haberler
  • Ekonomi
  • Elektriğe Zam Var mı? Ünlü Ekonomistten Milyonları Üzecek Haber

Elektriğe Zam Var mı? Ünlü Ekonomistten Milyonları Üzecek Haber

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca kullanıcının gözü kulağı elektrik ve doğalgaz fiyatlarına kilitlendi. Elektriğe zam var mı? Sorusunun cevabı merak edilirken kötü haberi ise ünlü ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara verdi.

Nisan ayı enflasyon rakamlarının ardından ekonomistlerden de dikkat çeken tespitler gelmeye devam ediyor.

Buna göre son olarak Prof. Dr. Hakan Kara, TÜFE ile elektrik fiyatı kıyaslamasını paylaşarak, “Elektriğe ciddi zam kapıda” dedi.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Hakan Kara, X hesabından tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir grafik paylaştı.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Kara’nın paylaştığı grafiğe göre elektrik fiyatları 2023’ün ilk dört ayında yatay seyrederken, TÜFE’de sert bir yükseliş yaşandı.

Elektriğe Zam Var mı? Ünlü Ekonomistten Milyonları Üzecek Haber

Bu grafiği, “Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır.” notuyla paylaşan Kara, grafiğin %100'ün üzeri bir zamma işaret ettiğini fakat muhtemelen artışın bu seviyenin altında kalacağını da belirtti.

Bu açıklamaların ardından elektriğe ne kadar zam gelecek? Elektriğe zam gelecek mi? sorularının cevabı merak konusu oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan ise elektrik zamlarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Bakmadan Geçme