• Haberler
  • Gündem
  • Cübbeli Ahmet İsmailağa'nın Yeni ŞeyhineTabi Olacak mı?

Cübbeli Ahmet İsmailağa'nın Yeni ŞeyhineTabi Olacak mı?

İsmailağa cemaatinin lideri Hasan Kılıç Hocaefendi'nin vefatı sonrası İsmalağa Vakfı'nın Ahmet Fikri Doğan'ın yeni şeyh ilan edilmesi sonrası Cübbeli Ahmet'ten açıklama geldi.

İsmailağa cemaati lideri Hasan Kılıç'ın vefatından sonra cemaatte liderlik tartışmaları başladı. 

CÜbbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün Denizlili İbrahim Efendi'yi ilan etmesine karşılık, vakıf yönetiminin cenaze merasiminde Ahmet Fikri Doğan'ın yeni lider olarak duyurulması Cübbeli Ahmet'in tepki vermesine sebep oldu. 

CÜBBELİ AHMET FİKRİ EFENDİYE TABİ OLACAK MI?

Cenaze sonrası yayınladığı video ile Ahmet Fikri Doğan'ın lider seçilmesi yönteminin yanlış olduğunu ve İsmailağa vakıf yönetiminin istişareye ve tarikat esaslarına uymayan işler yaptığını ifade etti. 

Cübbeli Ahmet yayınladığı videoda yapılan bu işi kabul etmediğini ve Ahmet Fikri Doğan'a tabi olmayacağını ilan etti.

Ahmet Fikri Doğan ile yaşadığı bazı olayları anlatan Cübbeli Ahmet; Fikri Hocanın cimri ve inatçı olduğunu belirtip şeyh olamayacağını belirtti. 

MAHMUT EREN'İ HEDEF ALDI

Cübbeli yayınladığı videoda; Ahmet Fikri Doğan'ın bir proje olduğunu ve bu projenin arkasında ki ismin Mahmut Eren olduğunu ifade etti. 

MAHMUT EREN KİMDİR?

  Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Mahmut Eren, Biyografiler, Edebiyat, İslam kategorilerinde eserler bulunan bir yazardır.   

Aynı zamanda Mahmut Ustaosmanoğlu'nun damadı olan Mahmut EREN cemaat içerisinde etkili olan bir isimdir.