Artık 12345 Gibi Şifreleri Kullanmak Yasak?

Birleşik Krallık, internet bağlantılı cihazların güvenliğini artırmak amacıyla yeni bir yasa paketi yürürlüğe soktu. Buna göre artık cihazlarda kırılması kolay şifrelerin kullanılmasını yasaklıyor.

Yeni düzenlemeler, cihazların varsayılan olarak "12345" gibi zayıf parolalarla gelmesini yasaklıyor ve üreticilerin, siber suçluların erişimine karşı cihazları korumaları için yasal olarak sorumlu olmalarını şart koşuyor. Bu adım, kullanıcıların kişisel verilerini daha etkin bir şekilde korumayı amaçlıyor.

BİLGİLERİ AÇIKÇA BELİRTECEKLER

Yeni yasalar, üreticilerin cihazlarla ilgili hataları ve güncellemeleri tüketicilere açıkça bildirmelerini de zorunlu kılıyor. Busayede tüketiciler, aldıkları ürünlerin güvenlik durumu hakkında daha bilinçli kararlar verebilecek. Ayrıca, her ürün için iletişim bilgileri sağlamaları ve cihazların desteklenme süresine dair bilgileri açıkça belirtmeleri gerekecek.

DAHA GÜÇLÜ YAPTIRIMLAR YAPILACAK

Which? Direktörü Rocio Concha, yeni düzenlemelerin tüketici haklarını güçlendirdiğini ve akıllı cihaz pazarında şeffaflığı artırdığını vurgulayarak, "Ürün Güvenliği ve Standartlar Ofisi'nin sektöre açık rehberlik sağlaması ve yasayı ihlal eden üreticilere karşı güçlü yaptırımlar uygulamaya hazır olması gerekiyor" dedi.

Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı'nın duyurduğu bu yasalar, akıllı telefonlar, televizyonlar ve kapı zilleri gibi cihazların, siber saldırılara karşı daha iyi korunmasını zorunlu kılacak şekilde tasarlandı.
 

Bakmadan Geçme