ABD Gazze'de Geçici İskele İnşasına Başladı

ABD Ordusu, insani yardımların ulaştırılması amacıyla Gazze'de geçici bir iskele inşasına başladı. Tamamen faaliyete geçtiğinde 150'ye kadar kamyon yardımın ulaştırılmasını kolaylaştıracak.

ABD, Gazze'ye İnsani Yardım İçin İskele İnşa Ediyor

ABD ordusu, Gazze Şeridi'ne insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılmasını sağlayacak geçici bir iskele inşa etmeye başlıyor.

ABD Gazze'de Geçici İskele İnşasına Başladı

İskele İnşası Başlıyor:

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için Mayıs ayı başında faaliyete geçmesi planlanan bir iskele inşa etmeye başladıklarını duyurdu. İskele, ABD Başkanı Joe Biden'ın Mart ayında açıkladığı planın bir parçası olarak hayata geçiriliyor.

Yardımın Hedefi:

İsrail'in bölgeyi harap eden savaşından altı ay sonra, Gazze Şeridi'nde kıtlığı önlemek ve insani yardımların bölgeye ulaşmasını sağlamak hedefleniyor. Birleşmiş Milletler (BM) ve yardım kuruluşları, Gazze'nin acil yardıma ihtiyacı olduğunu vurguluyorlar.

ABD Gazze'de Geçici İskele İnşasına Başladı

ABD'nin Rolü:

Pentagon, ABD askeri gemilerinin iskele inşaatının ilk aşamasına başladığını doğruladı. Ancak sahada ABD askeri bulunmuyor ve iskele inşaatı sırasında Gazze Şeridi civarında bulunacaklar.

İsrail Onayı:

İsrail Ordu Sözcüsü, İsrail'in ABD'nin girişimini onayladığını ve insani yardımın ulaştırılmasına güvenlik ve lojistik destek sağlayacaklarını belirtti. İsrail, uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak Gazze'ye yardım ulaştırılmasını destekliyor.

Bu girişimle birlikte, Gazze Şeridi'nde yaşayan insanların insani yardımlara erişimini kolaylaştırmak ve kıtlığı önlemek amaçlanıyor.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme