• Haberler
  • Gündem
  • 1 Mayıs Gösterilerinde Polise Saldıran 27 Kişi Tutuklandı

1 Mayıs Gösterilerinde Polise Saldıran 27 Kişi Tutuklandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da Taksim Meydanına çıkmak için Saraçhane'de toplanan ve polise taşlı sopalı saldırıda bulunan 27 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İstanbul'da olaylı geçen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün yankıları devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın günler öncesinden Taksim Meydanı'nda kutlamaların yapılmayacağını ve yasak olduğunu belirtmesine rağmen ısrarla Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen grup polise saldırı da bulunmuştu.

Çıkan olaylar esnasında polis ekiplerinin sağ duyusu dikkat çekerken saldırıyı gerçekleştirenler tek tek gözaltına alınıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Gereği Yapıldı" başlığıyla yağtığı paylaşımda polise saldıran kişilerin durumları ile alakalı bilgi verdi.

Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da Taksim Meydanına çıkmak için SARAÇHANE Meydanında toplanan, polislerimize taşlı sopalı saldırıda ve fiziki müdahalede bulunan 12 şüpheli de bugün yakalandı. Böylece Saraçhane’de polislerimize saldıran ve yakalananların sayısı 42 oldu. Daha önce yakanan ilk gruptaki 30 şüphelinin 27’si tutuklandı, 3’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi."

Bakmadan Geçme